Świąteczna sałatka warstwowa

Oceń ten przepis!

4/5 4 190 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Porcje 6

4/5 4 190 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Odsącz seler, kukurydzę i groszek z zalewy.
  2. Por umyj, oczyść, pokrój w plasterki, a następnie sparz wrzątkiem. Delikatnie posól i posyp cukrem.
  3. Jajka ugotowane na twardo obierz i pokrój w drobną kostkę.
  4. W salaterce układaj warstwowo seler, kukurydzę, połowę Majonezu, por, jajka, pozostały Majonez, groszek i ser.
  5. Posyp natką pietruszki.
  6. Jeśli chcesz podać sałatkę w sposób pokazany na zdjęciu, odwróć kolejność nakładania warstw do szklanego naczynia i włóż na 2 godziny do lodówki. Po wyjęciu z lodówki przykryj naczynie talerzem i odwróć tak, aby wyjąć sałatkę. Gotowe!

Opis przepisu:

Wyjątkowo dekoracyjna, warstwowa sałatka z konserwowego selera, kukurydzy i zielonego groszku, z żółtym serem, porem, jajkami na twardo i pysznym Majonezem dekoracyjnym WINIARY. Świąteczna sałatka warstwowa - podana w sposób pokazany na zdjęciu zrobi wrażenie na wszystkich, który gromadzą się wokół stołu. Sałatka warstwowa będzie dobrym dodatkiem do ryby, którą przygotowujesz na swój ulubiony sposób. Całość udekoruj drobno posiekaną natką pietruszki oraz tartym żółtym serem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?