1

2

Przepisy

Świąteczna sałatka warstwowa

4/5

przygotowanie: 30 minut

porcje: 6 porcji

kalorie: 312 kcal / porcja

Wyjątkowo dekoracyjna, warstwowa sałatka z konserwowego selera, kukurydzy i zielonego groszku, z żółtym serem, porem, jajkami na twardo i pysznym Majonezem dekoracyjnym WINIARY. Świąteczna sałatka warstwowa - podana w sposób pokazany na zdjęciu zrobi wrażenie na wszystkich, który gromadzą się wokół stołu. Sałatka warstwowa będzie dobrym dodatkiem do ryby, którą przygotowujesz na swój ulubiony sposób. Całość udekoruj drobno posiekaną natką pietruszki oraz tartym żółtym serem.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Odsącz seler, kukurydzę i groszek z zalewy.
  2. Por pokrój w plasterki, sparz wrzątkiem, delikatnie posól i posyp cukrem.
  3. Jajka obierz i pokrój w drobną kostkę.
  4. W salaterce układaj warstwowo seler, kukurydzę, połowę Majonezu, por, jajka, pozostały Majonez, groszek i ser.
  5. Posyp natką pietruszki.
  6. Jeśli chcesz podać sałatkę w sposób pokazany na zdjęciu, wystarczy odwrócić kolejność nakładania warstw do szklanego naczynia i włożyć na 2 godziny do lodówki. Po wyjęciu z lodówki przykryj naczynie talerzem i odwróć. Gotowe!

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

  • Patison
    świetne zdjęcie! zachęca do przyrządzenia i skoro to świąteczna sałatka warstwowa, to może pojawi się na moim wielkanocnym stole :)
  • dziube3eq
    Bardzo apetycznie wygląda, na pewno zrobię ją na te święta :)

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: