Pstrągi smażone w migdałach

Oceń ten przepis!

5/5 5 8 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 4

5/5 5 8 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Pstrągi oczyść, wyfiletuj, skrop sokiem z połowy cytryny, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
  2. Panieruj w mące, jajkach i płatkach migdałowych wymieszanych z bułką tartą.
  3. Smaż na rumiano na oliwie rozgrzanej na patelni.
  4. Podawaj od razu po przygotowaniu udekorowane koperkiem.

Opis przepisu:

Pstrągi smażone w migdałach, to rewelacyjny pomysł na obiad, gdy chcesz zjeść coś smacznego, a jednocześnie zaskoczyć swoich bliskich czymś zupełnie nowym! Delikatna ryba w chrupiącej migdałowej panierce doprawiona Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY zrobi furorę na Twoim stole!

Spróbuj także z sosem Dijon z kaparami na Kremowej Bazie do jasnych sosów WINIARY >>

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?