Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Sernik Jamajski ( z ryżem)

WP_20131001_00620131001210909.jpg
  • WP_20131001_00620131001210909.jpg
  • WP_20131001_00420131001210635.jpg
  • WP_20131001_00620131001210909.jpg
  • WP_20131001_00420131001210635.jpg
  • czas Łączny czas: 370 min (Przygotowanie: 70 min Oczekiwanie 300 min)
  • porcji Porcji: 12
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

inny sernik lecz u mnie na pewno ten przepis na sernik zagości na dłużej ponieważ efekt końcowy jest świetny :)

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Ryż gotujemy na mleku ok 20 minut (powinien być bardzo miękki, a nawet rozgotowany). Odstawiamy do przestygnięcia, jednak ryż nie powinien być zbyt zimny, ponieważ wówczas może się zbić w bryłę, i ciężko będzie go rozmieszać z masą serową. Ser miksujemy z masłem, mąką i cukrem a następnie dodajemy wszystkie pozostałe składniki i krótko mieszamy, tylko do połączenia się składników. Masę serową przelewamy do wyłożonej papierem tortownicy i wstawiamy do nagrzanego do 175 stopni piekarnika. Sernik pieczemy ok 70 minut a następnie wyłączamy piekarnik i pozostawiamy go w nim jeszcze godzinę. Po wyjęciu z piekarnika sernik odstawiamy na kilka godzin do przestygnięcia a następnie polewamy go śmietaną wymieszaną z cukrem. Sernik wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 -3 godziny. Smacznego :) Można przyrządzić go również bez alkoholu i kokosa , wychodzi również bardzo smaczny :)
Kalorie: - kcal / 12 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Sernik Jamajski ( z ryżem)

Wydrukuj przepis

Sernik Jamajski ( z ryżem)

Zgłoś przepis do moderacji