Rosyjska solianka

Oceń ten przepis!

4/5 4 14 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 20 min.

  • Porcje 4

4/5 4 14 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Bulion rozpuść w 1l wrzątku.
  2. Wołowinę pokrój w grubą kostkę, dodaj do Bulionu i gotuj 1 godzinę. W tym czasie mocz grzyby, odcedź (wodę zachowaj) i drobno pokrój.
  3. Warzywa oczyść i pokrój w grubą kostkę.
  4. Rozgrzej 1 łyżkę masła, podsmaż na nim grzyby oraz warzywa.
  5. Wodę z grzybów, liść laurowy oraz warzywa z grzybami dodaj do zupy. Gotuj 15 minut.
  6. Pozostałe masło zagnieć z mąką, dodaj do zupy i rozprowadź mieszając.
  7. Dopraw solą i pieprzem, posyp natką pietruszki. Przelej do wazy i udekoruj plasterkami cytryny. Podawaj z białym pieczywem.

Opis przepisu:

Solianka to tradycyjna zupa kuchni rosyjskiej i ukraińskiej. Gotowana może być na wywarze mięsnym, rybnym lub grzybowym, dzięki czemu jest niezwykle aromatyczna, a dodatkowo gęsta i pożywna. Razem z nami przyrządź rosyjską soliankę na wywarze z wołowiny gotowanej w Bulionie drobiowym z liściem laurowym i zielem angielskim WINIARY, a następnie dodaj do niej podsmażone na masełku grzyby i warzywa. Soliankę dopraw, udekoruj natką pietruszki i plasterkami cytryny. Rosyjska solianka bardzo dobrze skomponuje się z białym pieczywem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?