1

2

Przepisy

Jajka faszerowane tuńczykiem

4/5 4 58 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 5 minut

porcje: 4 porcje

151 calories kalorie: 151 kcal / porcja

Przygotowanie jajek faszerowanych tuńczykiem nie jest czasochłonne, a efekt jest przepyszny! Jajka faszerujemy pastą z żółtek, tuńczyka w sosie własnym, natki pietruszki, chrzanu i Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. Jajka z tuńczykiem nadają się zarówno jako przekąska, jak i jako część Wielkanocnego Śniadania. Można je ozdobić natką pietruszki lub rzodkiewką, dzięki którym jajka z farszem z tuńczykiem będą jeszcze bardziej wiosenne.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Rozdrobnij tuńczyka.
  2. Obierz i przekrój jaja.
  3. Wyjmij żółtka i utrzyj je z Majonezem, tuńczykiem i chrzanem.
  4. Dodaj natkę pietruszki.
  5. Połówki białek wypełnij masą, nadając kształt całych jajek.
  6. Jajka ułóż na półmisku i ozdób rzodkiewkami.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: