Jajka faszerowane tuńczykiem

Oceń ten przepis!

4/5 4 93 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 22 min.

  • Porcje 4

4/5 4 93 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Rozdrobnij tuńczyka.
  2. Ugotowane na twardo jajka obierz i przekrój na połówki.
  3. Wyjmij ostrożnie żółtka i utrzyj je z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, tuńczykiem i chrzanem. Dodaj posiekaną natkę pietruszki.
  4. Połówki białek wypełnij masą, nadając kształt całych jajek.
  5. Jajka ułóż na półmisku i ozdób rzodkiewkami. Dodatkowo do dekoracji możesz wykorzystać drobne listki natki.

Opis przepisu:

Jajka faszerowane tuńczykiem to świetna propozycja przystawki na stół wielkanocny – w końcu nie może ich na nim zabraknąć! Ale jajka z tuńczykiem sprawdzą się nie tylko przy okazji świąt. Nie są trudne ani czasochłonne w przygotowaniu, a efekt końcowy jest przepyszny, więc warto sięgnąć po ten przepis w każdych okolicznościach – urządzając np. kameralne przyjęcie dla bliskich czy serwując domownikom pyszne niedzielne śniadanie. Rewelacyjnie sprawdzą się jesienią i zimą, gdy samopoczucie z powodu szaroburej aury jest obniżone. Kolorowa, wiosenna przekąska od razu poprawi humor i doda mnóstwa energii do działania.

Danie to kryje w sobie wyjątkowo aromatyczny, wyrazisty farsz z tuńczyka w sosie własnym, chrzanu, natki pietruszki i Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. Sekret tkwi w prostocie – jak się bowiem okazuje, czasem wystarczy zaledwie kilka składników, by stworzyć coś pysznego i zachwycającego zarazem. Nie wierzysz? Przekonaj się!

Nasza rada: Przekładając farsz do białek, rób to ostrożnie, starając się uformować go w kulki. Gotowe jajka możesz udekorować na przykład świeżą rzodkiewką pokrojoną w cienkie plasterki, a także natką pietruszki lub koperkiem. Bardzo atrakcyjnie i apetycznie będą wyglądały zaserwowane na liściach zielonej sałaty. Wypróbuj przepis podstawowy, a jeśli lubisz eksperymentować, spróbuj stworzyć na jego bazie inne ciekawe warianty. Udanej zabawy w kuchni i smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?