Jajka faszerowane tuńczykiem

4/5 4 84 5 1
4/5 4 84 5 1
  • Przygotowanie: 22 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Rozdrobnij tuńczyka.
  2. Ugotowane na twardo jajka obierz i przekrój na połówki.
  3. Wyjmij ostrożnie żółtka i utrzyj je z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, tuńczykiem i chrzanem. Dodaj posiekaną natkę pietruszki.
  4. Połówki białek wypełnij masą, nadając kształt całych jajek.
  5. Jajka ułóż na półmisku i ozdób rzodkiewkami. Dodatkowo do dekoracji możesz wykorzystać drobne listki natki.

Opis przepisu:

Przygotowanie jajek faszerowanych tuńczykiem nie jest czasochłonne, a efekt jest przepyszny! Jajka faszerujemy pastą z żółtek, tuńczyka w sosie własnym, natki pietruszki, chrzanu i Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. Jajka z tuńczykiem nadają się zarówno jako przekąska, jak i jako część Wielkanocnego Śniadania. Można je ozdobić natką pietruszki lub rzodkiewką, dzięki którym jajka z farszem z tuńczykiem będą jeszcze bardziej wiosenne.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?