Schab w sosie pieczeniowym z rodzynkami

Oceń ten przepis!

5/5 5 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 1 dzień 1 godz. 10 min.

  • Porcje 8

5/5 5 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Słoninę schłodź i pokrój w słupki.
  2. Mięso naszpikuj słoniną. Dopraw solą i pieprzem. Zawiń w folię aluminiową i wstaw na 24 godz. do lodówki.
  3. Po tym czasie wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st.C i piecz 60-70 minut.
  4. Upieczone mięso pokrój w cienkie plastry.
  5. Sos pieczeniowy przygotuj według przepisu na opakowaniu, dodaj rodzynki i polej nim mięso.
  6. Podaj z ziemniakami puree i buraczkami.

Opis przepisu:

Schabik - jak marzenie: pachnący, soczysty, smakowity! Aby udał się idealnie, musi poleżeć dobę w lodówce, naszpikowany słoniną, przyprawiony i zawinięty w folię. Słoninę przed pokrojeniem w słupki można włożyć na pół godziny do zamrażarki - gdy stwardnieje, będzie ją łatwiej kroić i szpikować nią mięso. Mięso pieczemy wygodnie w tej samej folii i podajemy pokrojone w plastry, z wybornym Sosem pieczeniowym ciemnym WINIARY z dodatkiem rodzynek. Pysznie smakuje z ziemniakami puree i buraczkami na ciepło lub sałatką z czerwonej kapusty i jabłek.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?