1

2

Przepisy

Zapiekanki z bułki paryskiej

5/5

przygotowanie: 15 minut

porcje: 4 porcje

kalorie: 289 kcal / porcja

Jeśli masz w domu czerstwe pieczywo, to warto jakoś je wykorzystać... Mamy taki pomysł, by czerstwą bułkę paryską namoczyć w mleku i przyrządzić z niej pyszne zapiekanki! Prosty sposób na oszczędne gospodarowanie żywnością!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Bułkę pokrój na kromki, namocz w mleku.
  2. Majonez połącz z keczupem.
  3. Szynkę pokrój w paseczki.
  4. Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
  5. Kromki bułek posmaruj Sosem majonezowym.
  6. Posyp szynką i serem.
  7. Wstaw do nagrzanego do 200°C piekarnika. Zapiekaj przez 10 minut.
  8. Zapiekanki przed podaniem możesz polać odrobiną oliwy dla smaku.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: