Zapiekanki z bułki paryskiej

5/5 5 17 5 1

przygotowanie: 22 min

oczekiwanie: 10 min

porcje: 4 porcje

289 calories kalorie: 289 kcal / porcja

Jeśli masz w domu czerstwe pieczywo, to warto jakoś je wykorzystać... Mamy taki pomysł, by czerstwą bułkę paryską namoczyć w mleku i przyrządzić z niej pyszne zapiekanki! Prosty sposób na oszczędne gospodarowanie żywnością!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Bułkę pokrój na kromki, namocz w mleku.
  2. Majonez połącz z keczupem a szynkę pokrój w paseczki.
  3. Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
  4. Kromki bułek posmaruj Sosem majonezowym. Posyp szynką i serem.
  5. Wstaw do nagrzanego do 200°C piekarnika. Zapiekaj przez 10 minut.
  6. Zapiekanki przed podaniem możesz polać odrobiną oliwy dla smaku.

2 wskazówki do przepisu

  • Grażyna
    Ale dobra ta Twoja wskazówka :)
  • wojtek
    Czy zapiekanki można przechowywać w zamrażalniku ? Jak długo ?

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.