Chłodnik pomidorowy

Oceń ten przepis!

5/5 5 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 17 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 10 min.

  • Porcje 4

5/5 5 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Zupę przygotuj według przepisu na opakowaniu, ostudź.
  2. Pomidory umyj, sparz wrzątkiem i obierz ze skórki.
  3. Papryki oczyść.
  4. Obierz ogórek.
  5. Pomidory, paprykę i ogórek pokrój w drobną kostkę (część odłóż), pozostałe zmiksuj i połącz z zimną zupą pomidorową.
  6. Dopraw solą, pieprzem i papryką.
  7. Wstaw do lodówki do schłodzenia (60 minut).
  8. Podaj z grzanką z bułki razowej usmażonej na oliwie, możesz je natrzeć ząbkiem czosnku.

Opis przepisu:


Na obiad polecamy pyszny chłodnik pomidorowy na bazie Zupy pomidorowej Nasza Specjalność WINIARY. Idealny chłodnik pomidorowy robimy nie tylko ze świeżych pomidorków dobrej jakości, ale również papryki i ogórka kiszonego! Pokrojone warzywa powinny zostać zmiksowane na gładki krem – aksamitna konsystencja pomidorowego chłodnika to jedna z jego ważnych cech.

Chłodnik pomidorowy polecamy podać z grzankami z bułki razowej, smażonymi na oliwie z oliwek. Grzanki możesz posmarować czosnkiem i posypać ulubionymi przyprawami.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?