1

2

Przepisy

Szczupak w galarecie

5/5

przygotowanie: 30 minut

oczekiwanie: 160 minut

porcje: 8 porcji

kalorie: 131 kcal / porcja

Coś na elegancką przystawkę: szczupak w galarecie, z kolorowymi warzywami i rodzynkami. Porcje ryby i galarety można schłodzić w dużym naczyniu lub w mniejszych miseczkach. Aby ułatwić sobie wyjmowanie galarety na talerzyk, wystarczy zanurzyć miseczkę na moment w naczyniu z gorącą wodą. Galaretę podajemy na liściach sałaty, przybraną natką pietruszki i cząstkami cytryny.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Szczupaka oczyść, pokrój w dzwonka, skrop sokiem z cytryny.
  2. Warzywa oczyść, pokrój w słupki.
  3. W płaskim naczyniu ułóż warstwę warzyw i rybę.
  4. Dodaj kostki rosołowe i 1 litr wody. Gotuj pod przykryciem na wolnym ogniu ok. 40 minut.
  5. Żelatynę namocz w 3 łyżkach zimnej wody.
  6. Do ryby dodaj Żelatynę i rodzynki, dopraw solą, cukrem i pieprzem.
  7. Gotuj 10 minut, odstaw do zastygnięcia.
  8. Rybę z galaretą podziel na porcje.
  9. Podawaj na półmisku wyłożonym sałatą.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: