Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Szczupak w galarecie

  • czas Łączny czas: 190 min (Przygotowanie: 30 min Oczekiwanie 160 min)
  • porcji Porcji: 8
  • kalorie Kalorie: 131 kcal / 1 porcję

Coś na elegancką przystawkę: szczupak w galarecie, z kolorowymi warzywami i rodzynkami. Porcje ryby i galarety można schłodzić w dużym naczyniu lub w mniejszych miseczkach. Aby ułatwić sobie wyjmowanie galarety na talerzyk, wystarczy zanurzyć miseczkę na moment w naczyniu z gorącą wodą. Galaretę podajemy na liściach sałaty, przybraną natką pietruszki i cząstkami cytryny.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Szczupaka oczyść, pokrój w dzwonka, skrop sokiem z cytryny.
  2. Warzywa oczyść, pokrój w słupki.
  3. W płaskim naczyniu ułóż warstwę warzyw i rybę.
  4. Dodaj kostki rosołowe i 1 litr wody. Gotuj pod przykryciem na wolnym ogniu ok. 40 minut.
  5. Żelatynę namocz w 3 łyżkach zimnej wody.
  6. Do ryby dodaj Żelatynę i rodzynki, dopraw solą, cukrem i pieprzem.
  7. Gotuj 10 minut, odstaw do zastygnięcia.
  8. Rybę z galaretą podziel na porcje.
  9. Podawaj na półmisku wyłożonym sałatą.
Kalorie: 1048 kcal / 8 porcję

Potrzebne składniki:

Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Szczupak w galarecie

Wydrukuj przepis

Szczupak w galarecie

Zgłoś przepis do moderacji