składniki:
liczba porcji:





Przygotowanie:
- Kostki bulionowe rozpuść w 1,5 szklanki wrzącej wody.
- Kaszę ugotuj w wodzie z kostkami bulionowymi. Ostudź.
- Obierz cebulę, posiekaj.
- Wymieszaj kaszę z mięsem i cebulą.
- Przełóż kaszę do wysmarowanego naczynia do zapiekania. Posyp serem, a na wierzchu połóż wiórki masła.
- Wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika. Piecz 30 minut.
Opis przepisu:
Autor: WINIARYKasze to jeden z najcenniejszych produktów spożywczych, jakimi obdarzyła nas natura. Gryka dostarcza nam bogactwa składników mineralnych oraz witaminy B1 i PP, ale niestety jest niezbyt doceniana w naszej kuchni-może więc czas to zmienić? Na początek proponujemy pyszną zapiekankę kresową z kaszy gryczanej!
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?