Ciasto ananasowo-kokosowe z kremem

Oceń ten przepis!

5/5 5 53 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 50 min.

  • Oczekiwanie 55 min.

  • Porcje 20

5/5 5 53 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Ciasto biszkoptowe

Krem ananasowo-budyniowy

Beza kokosowa

Przygotowanie:

  1. Ciasto biszkoptowe: białka ubić z cukrem na sztywno, lekko mieszając dodać żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem. Piec ok. 30-35 min w 170 stopniach.
  2. Krem ananasowo-budyniowy: z puszki ananasów odsączyć sok w razie potrzeby dolać wody tak żeby było płynu 1,5 szklanki.
  3. Szklankę soku zagotować a resztę zmieszać z  proszkiem budyniowym, mąką i cukrem i ugotować budyń.
  4. Po wystygnięciu zmiksować z masłem i żółtkami dodać pokrojone ananasy.
  5. Beza kokosowa: białka ubić na sztywną pianę z cukrem, dodać wiórki. Bezę przełożyć na blachę wyłożona papierem do pieczenia i piec ok 15-20 minut. w 170 stopniach.

Opis przepisu:

Ciasto ananasowo-kokosowe z kremem to sposób na pyszny deser! Smakowite ciasto na biszkopcie z kremową, aksamitną, budyniową masą, z kawałkami ananasa i warstwą kokosową to wypiek, który sprawdzi się w każdej sytuacji. Sprawdź nasz przepis na ciasto ananasowo-kokosowe z kremem!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?