Sos żurawinowy z chrzanem

4/5 4 9 5 1

przygotowanie: 7 min

porcje: 4 porcje

42 calories kalorie: 42 kcal / porcja

Pieczone mięso z sosem żurawinowo-chrzanowym to wizytówka staropolskiej kuchni. Sos żurawinowy z chrzanem przyrządzamy, dodając do sosu czosnkowego żurawinę i chrzan. Taka mieszanka doskonale dopełni smak pieczonego mięsa, ale równie świetnie sprawdzi się jako sos do pasztetu lub sos do pizzy.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Sos czosnkowy połącz z żurawiną i chrzanem.
  2. Dopraw solą i pieprzem do smaku.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.