1

2

Przepisy

Sos chrzanowy z jabłkiem

5/5 5 3 5 1

przygotowanie: 10 minut

338 calories kalorie: 338 kcal / porcja

Gęsty, domowy sos chrzanowy z jabłkiem - świetny do pikantnych kiełbas, mięs z rusztu oraz marynowanych śledzi. Kremowy Majonez Dekoracyjny WINIARY, naturalny jogurt i słodycz jabłka równoważą w nim przyjemnie ostrą nutę chrzanu. Jabłko powinno być dość słodkie, typu golden, lobo, champion.

składniki:

Przygotowanie:

  1. Majonez wymieszaj z jogurtem i chrzanem.
  2. Jabłko obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
  3. Dodaj do sosu. Wymieszaj.
  4. Możesz podawać jako dodatek do mięs.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: