1

2

Przepisy

Biszkopt z rabarbarem i truskawkami

5/5

przygotowanie: 30 minut

oczekiwanie: 50 minut

porcje: 25 porcji

Do tego ciasta możemy użyć dowolne owoce.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mikserem wyrobic jajka z cukrem na puszystą masę .Dodac mąkę i proszek do pieczenia. Następnie wlac olej i konkretnie miksowac do pojawienia się pęcherzyków powietrza.
  2. Gotowe ciasto wylac na posmarowaną tłuszczem blachę ,posypaną mąką . Na ciasto poukładac owoce . Piec w temperaturze 175 stopni C przez 45 minut.
  3. Po lekkim przestudzeniu posypac cukrem pudrem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: