Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Pieczeń schabowa

  • czas Łączny czas: 85 min (Przygotowanie: 15 min Oczekiwanie 70 min)
  • porcji Porcji: 10
  • kalorie Kalorie: 182 kcal / 1 porcję

Pieczeń schabowa to uczta dla miłośników najwyższej jakości wędlin. Wykonana według naszego przepisu i z najlepszych produktów, pieczeń będzie doskonałą przekąską na świątecznym stole.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Schab rozkrój tak aby powstał duży płat, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU, pieprzem i majerankiem.
  2. Na mięsie rozłóż plastry boczku wędzonego i kiełbasę obraną z osłonki, zroluj i obwiąż nicią.
  3. Oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU, majerankiem i pieprzem.
  4. Następnie zawiń pieczeń w folię aluminiową i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st.C na 60-70 minut.
  5. Podawaj na zimno z Sosem chrzanowym z jabłkiem.
Kalorie: 182 kcal / 10 porcję

Potrzebne składniki:

  • przyprawa ZIARENKA SMAKU ziołowe WINIARY (do smaku)
  • schab b/k (1 kg)
  • kiełbasa biała (1 sztuka)
  • boczek wędzony w plastrach (100 g)
  • pieprz, majeranek (do smaku)
Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Pieczeń schabowa
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Pieczeń schabowa

Wydrukuj przepis

Pieczeń schabowa

Zgłoś przepis do moderacji