1

2

Przepisy

Pieczeń schabowa

5/5 5 2 5 1

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 70 minut

porcje: 10 porcji

182 calories kalorie: 182 kcal / porcja

Pieczeń schabowa to uczta dla miłośników najwyższej jakości wędlin. Wykonana według naszego przepisu i z najlepszych produktów, pieczeń będzie doskonałą przekąską na świątecznym stole.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Schab rozkrój tak aby powstał duży płat, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU, pieprzem i majerankiem.
  2. Na mięsie rozłóż plastry boczku wędzonego i kiełbasę obraną z osłonki, zroluj i obwiąż nicią.
  3. Oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU, majerankiem i pieprzem.
  4. Następnie zawiń pieczeń w folię aluminiową i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st.C na 60-70 minut.
  5. Podawaj na zimno z Sosem chrzanowym z jabłkiem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: