Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Pieczeń rzymska z pieczarkami

  • czas Łączny czas: 70 min (Przygotowanie: 20 min Oczekiwanie 50 min)
  • porcji Porcji: 8
  • kalorie Kalorie: 247 kcal / 1 porcję


Jeżeli myślisz o daniu wyjątkowym, wytrawnym i oryginalnym, chcesz zaskoczyć bliskich swoimi kucharskimi umiejętnościami i zaimponować wyczuciem smaku – wybierz nasz przepis na pieczeń rzymską z pieczarkami!

Idealnie upieczona i rozpływająca się w ustach, cudowna w smaku dzięki przyprawie Ziarenka Smaku WINIARY i WINIARY POMYSŁ NA…kotlety mielone! Na taką grzybową pieczeń warto poczekać nawet godzinę! Pieczeń rzymską z pieczarkami możesz podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno!

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Zawartość torebki POMYSŁ NA… wymieszaj w 125 ml (ok.1/2 szkl.) letniej wody i pozostaw na 2-3 minuty.
  2. Oczyść pieczarki, pokrój je i usmaż na 2 łyżkach masła.
  3. Dopraw je przyprawą ZIARENKA SMAKU.
  4. Odstaw do ostudzenia.
  5. Szynkę pokrój w paseczki.
  6. Mięso mielone połącz z POMYSŁEM NA..., szynką i natką pietruszki. Dopraw pieprzem.
  7. Formę do zapiekania posmaruj pozostałym masłem, a następnie posyp bułką tartą.
  8. Na dnie formy ułóż połowę masy mięsnej.
  9. Na nią połóż warstwę ostudzonych pieczarek.
  10. Na wierzchu ułóż pozostałą część mięsa.
  11. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 st.C i piecz przez 50 minut.
  12. Pieczeń możesz podawać na gorąco i na zimno.
Kalorie: 1976 kcal / 8 porcję

Potrzebne składniki:

Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 1 czerwca 2014
    agnieccha

    pomysłowe, na pewno spróbuję :)

    +0
  • 30 września 2013
    MILUTKA 50

    Moja rodzinka lubi różne pieczenie - smaczna.

    +0
  • 27 sierpnia 2013
    IZABELA29

    z tymi pieczarkami super pomysł.

    +0
  • 23 sierpnia 2013
    lukas2007

    Wygląda wspaniale i tak smakuje

    +0
  • 12 sierpnia 2013
    aga-25

    smaczne to

    +0
  • 9 sierpnia 2013
    teachmetiger

    Moja mama robi podobny. Zamiast pieczarek dodaje jajko na twardo w całości. Fajnie wygląda, a smakuje... palce lizać.

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Pieczeń rzymska z pieczarkami
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Pieczeń rzymska z pieczarkami

Wydrukuj przepis

Pieczeń rzymska z pieczarkami

Zgłoś przepis do moderacji