Pieczeń rzymska z pieczarkami

4/5 4 43 5 1
4/5 4 43 5 1
  • Przygotowanie: 40 min.

  • Oczekiwanie: 50 min.

  • Porcje: 8

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Rozgrzej piekarnik do 200 st. C.
  2. Zawartość torebki WINIARY POMYSŁ NA… kotlety mielone z cebulką wymieszaj w 125 ml (ok. 1/2 szklanki) letniej wody i pozostaw na 2-3 minuty.
  3. Oczyść pieczarki, pokrój je w kosteczkę i usmaż na 2 łyżkach masła. Dopraw je Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY i odstaw do przestudzenia.
  4. Szynkę pokrój w paseczki.
  5. Mięso mielone połącz z POMYSŁEM NA..., szynką i natką pietruszki. Dopraw pieprzem.
  6. Formę do zapiekania posmaruj pozostałym masłem, a następnie posyp bułką tartą.
  7. Na dnie formy ułóż połowę masy mięsnej, na nią połóż warstwę ostudzonych pieczarek a na wierzchu ułóż pozostałą część mięsa.
  8. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i piecz przez 50 minut.
  9. Pieczeń możesz podawać na gorąco i na zimno.

Opis przepisu:


Jeżeli myślisz o daniu wyjątkowym, wytrawnym i oryginalnym, chcesz zaskoczyć bliskich swoimi kucharskimi umiejętnościami i zaimponować wyczuciem smaku – wybierz nasz przepis na pieczeń rzymską z pieczarkami!

Idealnie upieczona i rozpływająca się w ustach, cudowna w smaku dziękiPrzyprawie ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARYWINIARY POMYSŁ NA… kotlety mielone z cebulką! Na taką grzybową pieczeń warto poczekać nawet godzinę! Pieczeń rzymską z pieczarkami możesz podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?