1

2

Przepisy

Pieczeń rzymska z pieczarkami

4/5 4 31 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 50 minut

porcje: 8 porcji

247 calories kalorie: 247 kcal / porcja


Jeżeli myślisz o daniu wyjątkowym, wytrawnym i oryginalnym, chcesz zaskoczyć bliskich swoimi kucharskimi umiejętnościami i zaimponować wyczuciem smaku – wybierz nasz przepis na pieczeń rzymską z pieczarkami!

Idealnie upieczona i rozpływająca się w ustach, cudowna w smaku dzięki przyprawie Ziarenka Smaku WINIARYWINIARY POMYSŁ NA…kotlety mielone! Na taką grzybową pieczeń warto poczekać nawet godzinę! Pieczeń rzymską z pieczarkami możesz podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Zawartość torebki POMYSŁ NA… wymieszaj w 125 ml (ok.1/2 szkl.) letniej wody i pozostaw na 2-3 minuty.
  2. Oczyść pieczarki, pokrój je i usmaż na 2 łyżkach masła.
  3. Dopraw je przyprawą ZIARENKA SMAKU.
  4. Odstaw do ostudzenia.
  5. Szynkę pokrój w paseczki.
  6. Mięso mielone połącz z POMYSŁEM NA..., szynką i natką pietruszki. Dopraw pieprzem.
  7. Formę do zapiekania posmaruj pozostałym masłem, a następnie posyp bułką tartą.
  8. Na dnie formy ułóż połowę masy mięsnej.
  9. Na nią połóż warstwę ostudzonych pieczarek.
  10. Na wierzchu ułóż pozostałą część mięsa.
  11. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 st.C i piecz przez 50 minut.
  12. Pieczeń możesz podawać na gorąco i na zimno.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: