1

2

Przepisy

Jajka faszerowane łososiem

5/5

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 5 minut

porcje: 4 porcje

kalorie: 147 kcal / porcja

Jajka faszerowane łososiem to świetny pomysł na wielkanocne śniadanie. Pasta wypełniająca jajka (z żółtek, łososia, koperku i młodej cebulki) idealnie komponuje się z sosem tatarskim WINIARY. Jajeczka z łososiową pastą to pyszna i prosta w przygotowaniu potrawa, którą śmiało możesz postawić na wielkanocnym stole. Aby nadać im jeszcze bardziej wiosennego klimatu, jajka z łososiem podawaj na zielonej sałacie, ozdobione kawałeczkami papryki i oliwkami.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jajka obierz, przekrój na połowę, posiekaj żółtka.
  2. Łososia oraz cebulkę ze szczypiorkiem drobno posiekaj.
  3. Żółtka połącz z Sosem tatarskim, łososiem, koperkiem i cebulką.
  4. Dopraw pieprzem.
  5. W miejsca żółtek włóż farsz łososiowy. Udekoruj oliwkami i ułóż na liściach sałaty.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: