1

2

Przepisy

Barszcz chrzanowy

4/5

przygotowanie: 10 minut

porcje: 6 porcji

kalorie: 115 kcal / porcja

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Obierz ziemniaki oraz cebulę i pokrój je w kostkę.
  2. Podsmaż je na maśle.
  3. Bulion rozupść w 1 litrze wrzącej wody i podlej nim ziemniaki.
  4. Gotuj 5 minut.
  5. Barszcz biały rozprowadź w 500 ml wody i dodaj do ziemniaków.
  6. Gotuj kolejne 5 minut.
  7. Dodaj śmietanę i chrzan, dopraw solą i pieprzem i podawaj.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: