Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Barszcz chrzanowy

  • czas Łączny czas: 10 min
  • porcji Porcji: 6
  • kalorie Kalorie: 115 kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Obierz ziemniaki oraz cebulę i pokrój je w kostkę.
  2. Podsmaż je na maśle.
  3. Bulion rozupść w 1 litrze wrzącej wody i podlej nim ziemniaki.
  4. Gotuj 5 minut.
  5. Barszcz biały rozprowadź w 500 ml wody i dodaj do ziemniaków.
  6. Gotuj kolejne 5 minut.
  7. Dodaj śmietanę i chrzan, dopraw solą i pieprzem i podawaj.
Kalorie: 115 kcal / 6 porcję

Potrzebne składniki:

  • Barszcz Biały Nasza Specjalność WINIARY (1 sztuka)
  • Bulion warzywny WINIARY (1 kostka)
  • ziemniaki (4 sztuki)
  • cebula (1 sztuka)
  • masło (1 łyżka)
  • kwaśna śmietana 22% (2 łyżki)
  • chrzan (1 łyżka)
  • sól, pieprz (do smaku)
Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Barszcz chrzanowy
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Barszcz chrzanowy

Wydrukuj przepis

Barszcz chrzanowy

Zgłoś przepis do moderacji