Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Żeberka pieczone

Żeberka pieczone
  • Żeberka pieczone
  • Żeberka pieczone
  • Żeberka pieczone
  • Żeberka oprósz pieprzem i zalej zimną marynatą.
  • Piecz na rozgrzanym ruszcie przez około 30-35 minut, smarując raz na jakiś czas marynatą.
  • Żeberka pieczone
  • Żeberka pieczone
  • Żeberka pieczone
  • Żeberka oprósz pieprzem i zalej zimną marynatą.
  • Piecz na rozgrzanym ruszcie przez około 30-35 minut, smarując raz na jakiś czas marynatą.
  • czas Łączny czas: 15 min
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: 417 kcal / 1 porcję

Wyjątkowe żeberka pieczone (na ruszcie grilla lub w piekarniku) swój aromat i smak zawdzięczają specjalnej marynacie. Sporządzamy ją z piwa, Rosołu wołowego WINIARY oraz keczupu, a mięso powinno w niej poleżeć 2-3 godziny, żeby "zadziałała". Podczas pieczenia smarujemy marynatą - najlepiej przy pomocy pędzelka. Podajemy koniecznie z Sosem czosnkowym WINIARY, ze świeżą bagietką i wielką miską kolorowych sałat do pochrupania.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Piwo zagotuj z Kostką rosołową i keczupem. Ostudź.
  2. Żeberka oprósz pieprzem i zalej zimną marynatą.
  3. Pozostaw żeberka w marynacie na 2-3 godziny.
  4. Piecz na rozgrzanym ruszcie przez około 30-35 minut, smarując raz na jakiś czas marynatą.
  5. Przed końcem pieczenia oprósz papryką.
  6. Podawaj z Sosem czosnkowym.
Kalorie: 417 kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

  • Sos czosnkowy WINIARY (do smaku)
  • żeberka wieprzowe (600 g)
  • pieprz (do smaku)
  • papryka (1 łyżeczka)
  • Marynata
  • Rosół wołowy WINIARY (1 kostka)
  • piwo (1 szklanka)
  • keczup (2 łyżki czubate)
Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 6 sierpnia 2014
    Jorguś

    Bardzo dobre żeberka. Ja dałem ketchup pikantny z Pińczowa, bo lubię pikantniejsze potrawy. Dziękuję za przepis, pozdrawiam.

    +1
  • 26 lutego 2012
    ElwaK

    mój mężulek uwielbia te żeberka, chyba nie trzeba pisać dlaczego ;)

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Żeberka pieczone
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Żeberka pieczone

Wydrukuj przepis

Żeberka pieczone

Zgłoś przepis do moderacji