1

2

Przepisy

Szaszłyki rybne z cukinią

5/5 5 14 5 1

przygotowanie: 15 minut

porcje: 6 porcji

322 calories kalorie: 322 kcal / porcja

Grillowany przysmak z łososia: szaszłyki rybne z cukinią. Dzięki plastrom boczku ryba staje się soczysta i aromatyczna. Szaszłyki najlepsze są ze świeżą bagietką oraz miksem sałat z lekkim sosem (np. winegretem). Do dekoracji i do smaku pasuje koperek :)

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filet pokrój na 24 kawałki jednakowej wielkości, skrop sokiem z cytryny.
  2. Każdy kawałek owiń plastrem boczku.
  3. Cukinie pokrój w plastry 0,5 cm.
  4. Na patyki do szaszłyków nadziej na przemian kostki ryby i cukinii.
  5. Przyprawę ZIARENKA SMAKU rozpuść w 1 łyżce wrzącej wody i połącz z olejem, papryką i pieprzem, posmaruj szaszłyki.
  6. Grilluj na rozgrzanym ruszcie po 5-8 minut z każdej strony.
  7. Podawaj z Sosem Ziołowym WINIARY.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: