Sos czosnkowy

Oceń ten przepis!

4/5 4 18 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 10 min.

  • Porcje 4

4/5 4 18 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jogurt połącz z Majonezem.
  2. Czosnek oczyść, przeciśnij przez praskę.
  3. Połącz wszystkie składniki sosu, dopraw solą i pieprzem.

Opis przepisu:

Prosty sos czosnkowy na bazie majonezu i jogurtu z dodatkiem bazylii i koperku to uniwersalny dodatek na każdą okazję. Sos można podawać na wiele sposobów: do mięs z grilla, do wędlin, kiełbas i jaj na twardo, do ryb, do pieczonych ziemniaków, a także do rozmaitych sałatek (np. z pomidorów lub z białej kapusty). Sos czosnkowy jest świetny również jako dip do krakersów lub surowych warzyw.

Siła smaku sosu tkwi w połączeniu gęstego Majonezu Dekoracyjnego WINIARY z jogurtem naturalnym, czosnkiem i ziołami. Zaserwuj sobie aromatyczny dodatek, który pozwoli Ci wyrwać się z kuchennej rutyny!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?