1

2

Przepisy

Sos czosnkowy

5/5 5 9 5 1

przygotowanie: 10 minut

porcje: 4 porcje

82 calories kalorie: 82 kcal / porcja

Uniwersalny, prosty sos czosnkowy na bazie majonezu i jogurtu z dodatkiem bazylii i koperku. Można podawać na sto sposobów: do mięs z grilla, do wędlin, kiełbas i jaj na twardo, do ryb, do pieczonych ziemniaków, a także do rozmaitych sałatek (np. z pomidorów lub z białej kapusty). Świetny również jako dip do krakersów lub surowych warzyw.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jogurt połącz z Majonezem.
  2. Czosnek oczyść, przeciśnij przez praskę.
  3. Połącz wszystkie składniki sosu, dopraw solą i pieprzem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: