Schabowe w glazurze musztardowej

Oceń ten przepis!

4/5 4 11 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 10 min.

  • Oczekiwanie 10 godz. 10 min.

  • Porcje 4

4/5 4 11 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kotlety oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
  2. Musztardę, miód i olej połącz, mięso posmaruj marynatą ze wszystkich stron.
  3. Posyp koperkiem i umieść w lodówce na 10 godzin.
  4. Kotlety grilluj na rozgrzanym ruszcie przez około 10 minut.
  5. Podawaj z sosem tatarskim.

Opis przepisu:

Schabowe w glazurze musztardowej to sposób na podanie tradycyjnych, polskich kotletów schabowych w nieoczywisty sposób! Na początku przygotowujemy smakowitą marynatę musztardowo-miodową i obtaczamy w niej mięso doprawione wcześniej Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY. Następnie schabowe posypujemy koperkiem i wkładamy do lodówki tak, by mięso „przeszło” smakami przypraw i marynaty. Grillowane schabowe w glazurze musztardowej smakują doskonale, gdy podamy je z Sosem tatarskim WINIARY. Soczysty, aromatyczny schab to pomysł idealny dla każdego miłośnika mięsa!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?