Kremowa zupa pieczarkowa z grzankami

4/5 4 83 5 1
4/5 4 83 5 1
  • Przygotowanie: 30 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kostki rosołowe rozpuść w 1 litrze wrzącej wody.
  2. Pieczarki i cebulę oczyść i pokrój. Podsmaż na maśle (przez około 5 minut).
  3. Wymieszaj z rosołem i śmietaną, zagotuj, następnie zmiksuj.
  4. Chleb pokrój w kostkę, zrumień na oleju.
  5. Powstałe grzanki posyp serem.
  6. Zupę podawaj z grzankami.

Opis przepisu:

Znudziła Ci się tradycyjna zupa grzybowa? Czas wypróbować przepis na pyszną kremową zupę pieczarkową z grzankami. Zmiksowane pieczarki, gotowane na rosole wołowym ze śmietanką, dają niepowtarzalny smak zupie krem. W takiej formie kremowa zupa grzybowa jest świetnym pomysłem na codzienny obiad, a podana w eleganckich bulionówkach może być z powodzeniem serwowana jako ciepła przekąska na przyjęciu. Zupę krem z pieczarek podaj z chrupiącymi, ciepłymi grzaneczkami posypanymi startym parmezanem. Niebo w ustach!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?