1

2

Przepisy

Kremowa zupa pieczarkowa z grzankami

5/5 5 71 5 1

przygotowanie: 20 minut

porcje: 4 porcje

292 calories kalorie: 292 kcal / porcja

Znudziła Ci się tradycyjna zupa grzybowa? Czas wypróbować przepis na pyszną kremową zupę pieczarkową z grzankami. Zmiksowane pieczarki, gotowane na rosole wołowym ze śmietanką, dają niepowtarzalny smak zupie krem. W takiej formie kremowa zupa grzybowa jest świetnym pomysłem na codzienny obiad, a podana w eleganckich bulionówkach może być z powodzeniem serwowana jako ciepła przekąska na przyjęciu. Zupę krem z pieczarek podaj z chrupiącymi, ciepłymi grzaneczkami posypanymi startym parmezanem. Niebo w ustach!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kostki rosołowe rozpuść w 1 litrze wrzącej wody.
  2. Pieczarki oczyść i pokrój.
  3. Cebule obierz i posiekaj.
  4. Pieczarki i cebulę podsmaż na maśle (przez około 5 minut).
  5. Wymieszaj z rosołem i śmietaną, zagotuj.
  6. Zmiksuj.
  7. Chleb pokrój w kostkę, zrumień na oleju.
  8. Grzanki posyp serem.
  9. Zupę podawaj z grzankami.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: