Letnia sałatka zielona

5/5 5 26 5 1
5/5 5 26 5 1
  • Przygotowanie: 50 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Obierz czosnek i przeciśnij go przez praskę.
  2. Majonez wymieszaj z jogurtem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, koperkiem i szczypiorkiem. Dopraw sola i cukrem.
  3. Sałatę dokładnie umyj i porwij na mniejsze kawałki.
  4. Ogórek przekrój na połowę, usuń z niego nasiona i pokrój w półplasterki.
  5. Sałatę wymieszaj z ogórkiem i sosem majonezowym.
  6. Jajka ugotuj na twardo. Ostudź.
  7. Obierz jajka ze skorupek, oddziel białka od żółtek.
  8. Białko jajka zetrzyj na tarce o drobnych oczkach, a żółtko drobno posiekaj.
  9. Sałatkę posyp białkiem i żółtkiem.
  10. Sałatkę posyp białkiem i żółtkiem. Możesz podać w liściach sałaty.

Opis przepisu:

Sekretem smaku każdej sałatki jest sos, nasze sosy komponujemy na bazie zaufanego produktu, jakim jest Majonez Dekoracyjny WINIARY. Gęsty i kremowy, pełen smaku, który rozpieszcza podniebienie! Sprawdź nasz sposób na zieloną letnią sałatkę i przekonaj się jak dobrze może smakować połączenie świeżych warzyw z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?