1

2

Przepisy

Letnia sałatka zielona

5/5

przygotowanie: 20 minut

porcje: 4 porcje

kalorie: 115 kcal / porcja

Sekretem smaku każdej sałatki jest sos, nasze sosy komponujemy na bazie zaufanego produktu jakim jest Majonez Dekoracyjny WINIARY. Gęsty i kremowy, pełen smaku, który rozpieszcza podniebienie!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Obierz czosnek i przeciśnij go przez praskę.
  2. Majonez wymieszaj z jogurtem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, koperkiem i szczypiorkiem.
  3. Dopraw sola i cukrem.
  4. Sałatę dokładnie umyj i porwij na mniejsze kawałki.
  5. Ogórek przekrój na połowę, usuń z niego nasiona i pokrój w półplasterki.
  6. Sałatę wymieszaj z ogórkiem i sosem majonezowym.
  7. Jajka ugotuj na twardo. Ostudź.
  8. Obierz jajka ze skorupek, oddziel białka od żółtek.
  9. Białko jajka zetrzyj na tarce o drobnych oczkach, a żółtko drobno posiekaj.
  10. Sałatkę posyp białkiem i żółtkiem.
  11. Sałatkę możesz też podać w liściach sałaty.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: