Pikantne polędwiczki

Oceń ten przepis!

5/5 5 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 2 godz. 30 min.

  • Porcje 4

5/5 5 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Połącz przyprawę MAGGI, olej, ketchup i paprykę tworząc marynatę.
  2. Polędwiczki oprósz solą i pieprzem, posmaruj marynatą.
  3. Wstaw do lodówki na 2 godziny.
  4. Piecz na rozgrzanym ruszcie lub w piekarniku około 30 minut.
  5. Pokrój w ukośne plastry.
  6. Gotowe polędwiczki podawaj z Sosem czosnkowym.

Opis przepisu:

Czasem przychodzi chęć na zjedzenie czegoś... pikantnego! I właśnie wtedy warto sięgnąć po przepis na polędwiczki wieprzowe z sosem czosnkowym – dobre, ostre, sycące – w sam raz na zaspokojenie kulinarnej zachcianki!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?