Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Leszcz z masłem pieprzowym

  • Leszcz z masłem pieprzowym
  • czas Łączny czas: 10 min
  • porcji Porcji: 6
  • kalorie Kalorie: 149 kcal / 1 porcję

Delikatny leszcz z masłem pieprzowym to coś dla miłośników lekkich ryb z rusztu. Bardzo prosty do przygotowania, bo właściwie wystarczy utrzeć ze sobą składniki aromatycznego masła (czarny i zielony pieprz plus Ziarenka Smaku) i od razu upiec porcje ryby w wysmarowanej olejem folii (żeby ryba nie przywierała). Podajemy ze świeżą bagietką i sałatką z pomidorów albo miską kolorowych sałat ze śmietaną lub winegretem.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Kawałki ryby delikatnie posól i skrop sokiem z cytryny.
  2. Masło połącz z pieprzem i przyprawą ZIARENKA SMAKU.
  3. Na każdym kawałku ryby połóż porcję masła.
  4. Na rozgrzanym ruszcie połóż folię aluminiową, a na niej porcje ryby.
  5. Grilluj przez około 8-10 minut.
Kalorie: 894 kcal / 6 porcję

Potrzebne składniki:

Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Leszcz z masłem pieprzowym

Wydrukuj przepis

Leszcz z masłem pieprzowym

Zgłoś przepis do moderacji