1

2

Przepisy

Leszcz z masłem pieprzowym

5/5

przygotowanie: 10 minut

porcje: 6 porcji

kalorie: 149 kcal / porcja

Delikatny leszcz z masłem pieprzowym to coś dla miłośników lekkich ryb z rusztu. Bardzo prosty do przygotowania, bo właściwie wystarczy utrzeć ze sobą składniki aromatycznego masła (czarny i zielony pieprz plus Ziarenka Smaku) i od razu upiec porcje ryby w wysmarowanej olejem folii (żeby ryba nie przywierała). Podajemy ze świeżą bagietką i sałatką z pomidorów albo miską kolorowych sałat ze śmietaną lub winegretem.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kawałki ryby delikatnie posól i skrop sokiem z cytryny.
  2. Masło połącz z pieprzem i przyprawą ZIARENKA SMAKU.
  3. Na każdym kawałku ryby połóż porcję masła.
  4. Na rozgrzanym ruszcie połóż folię aluminiową, a na niej porcje ryby.
  5. Grilluj przez około 8-10 minut.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: