Spodobał ci się ten przepis? zarejestruj się i załóż konto

Klopsiki w sosie pieczeniowym

Oceń ten przepis!

4/5 4 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 4

4/5 4 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Bułkę namocz w mleku i odciśnij.
  2. Obierz cebulę.
  3. Mięso wieprzowe zmiel w maszynce, razem z bułką i cebulą.
  4. Do mięsa mielonego dodaj jajko, sól i pieprz. Dokładnie wyrób masę mięsną.
  5. Z masy formuj owalne klopsiki, obtaczaj w mące, smaż na oleju z obu stron na złoty kolor.
  6. W rondlu zagotuj 1 szklankę wody z kostką rosołową, włóż klopsiki i duś kilka minut.
  7. Następnie Sos pieczeniowy ciemny WINIARY rozmieszaj w 1 szklance zimnej wody, wlej do klopsików i gotuj około 3 minut na wolnym ogniu.
  8. Podawaj z ziemniakami i surówką.

Opis przepisu:

Klopsiki w sosie pieczeniowym to tradycyjne danie, które znają prawie wszyscy. Tajemnica dobrych klopsików tkwi w świeżym, aromatycznym mięsie i dodatkach. Na wzbogacenie smaku klopsików wpłynie delikatnie podsmażona na maśle cebulka, a także aromatyczny Sos pieczeniowy ciemny WINIARY. Pyszne klopsiki podawaj z ugotowanymi w lekko osolonej wodzie ziemniakami lub kluskami śląskimi.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?