Kotlety z nadzieniem serowo-ziołowym

5/5 5 8 5 1

przygotowanie: 15 min

porcje: 6 porcji

161 calories kalorie: 161 kcal / porcja

Grillowane mielone kotlety z nadzieniem serowo-ziołowym z sera pleśniowego, Majonezu oraz siekanej zieleniny (natki i koperku). Masę mięsną doprawiamy przyprawą Ziarenka Smaku i pieprzem, wilgotnymi dłońmi formujemy kotlety, nadziewamy serowym farszem i pieczemy na ruszcie. Pyszne ze świeżą bagietką lub pieczonymi ziemniakami oraz Sosem tatarskim.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ser pleśniowy pokrusz, wymieszaj z zieleniną i Majonezem.
  2. Mięso mielone wymieszaj z jajkiem i bułką tartą.
  3. Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
  4. Masę mięsną podziel na 6 porcji.
  5. Każdą porcję nadziej pastą serowo-ziołową i uformuj owalne kotlety.
  6. Każdy posmaruj olejem.
  7. Ułóż na rozgrzanym ruszcie i grilluj przez około 5 minut z każdej strony.
  8. Podawaj z Sosem tatarskim.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.