Kotlety z nadzieniem serowo-ziołowym

Oceń ten przepis!

5/5 5 9 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 6

5/5 5 9 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ser pleśniowy pokrusz, wymieszaj z zieleniną i Majonezem.
  2. Mięso mielone wymieszaj z jajkiem i bułką tartą.
  3. Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
  4. Masę mięsną podziel na 6 porcji.
  5. Każdą porcję nadziej pastą serowo-ziołową i uformuj owalne kotlety.
  6. Każdy posmaruj olejem.
  7. Ułóż na rozgrzanym ruszcie i grilluj przez około 5 minut z każdej strony.
  8. Podawaj z Sosem tatarskim.

Opis przepisu:

Grillowane mielone kotlety z nadzieniem serowo-ziołowym z sera pleśniowego, Majonezu oraz siekanej zieleniny (natki i koperku). Masę mięsną doprawiamy przyprawą Ziarenka Smaku i pieprzem, wilgotnymi dłońmi formujemy kotlety, nadziewamy serowym farszem i pieczemy na ruszcie. Pyszne ze świeżą bagietką lub pieczonymi ziemniakami oraz Sosem tatarskim.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?