Filety z kurczaka curry

Oceń ten przepis!

4/5 4 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 10 min.

  • Oczekiwanie 12 godz. 25 min.

  • Porcje 4

4/5 4 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filety oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU.
  2. Czosnek przeciśnij przez praskę.
  3. Jogurt połącz z czosnkiem i curry, tworząc marynatę.
  4. Filety posmaruj marynatą i wstaw do lodówki przynajmniej na 12 godzin.
  5. Piecz na rozgrzanym ruszcie przez około 20-25 minut.
  6. Podawaj z Sosem czosnkowym.

Opis przepisu:

Grillowane filety z kurczaka curry najlepiej zamarynować dzień wcześniej w jogurtowej marynacie z czosnkiem, curry i przyprawą Ziarenka Smaku WINIARY. Potem wystarczy tylko upiec je na ruszcie i podawać z sosem czosnkowym i świeżą bagietką oraz sałatką z kolorowej papryki, kukurydzy i pomidorów.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?