1

2

Przepisy

Biszkopt z gruszkami

5/5 5 11 5 1

przygotowanie: 30 minut

porcje: 16 porcji

196 calories kalorie: 196 kcal / porcja

Z gotowego - domowego lub kupnego - biszkoptu, Budyniu o smaku śmietankowym WINIARY, masła oraz gruszek z kompotu w pół godziny przyrządzimy pyszny, apetyczny deser. Ciasto ze śmietankową masą maślano-budyniową dekorujemy cząstkami osączonych owoców, a całość ozdabiamy fantazyjnie nitkami z roztopionej ciemnej i/lub białej czekolady. Kto lubi, może przed nałożeniem masy nasączyć biszkopt sokiem z pomarańczy.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Budyń przygotuj wg instrukcji na opakowaniu dodatkowo dodając mąkę i cukier.
  2. Budyń odstaw do ostudzenia.
  3. Masło utrzyj do białości. Stopniowo dodawaj Budyń.
  4. Mase budyniową rozłóż na biszkopcie.
  5. Gruszki odsącz i pokrój w ćwiartki.
  6. Rozłóż je na masie.
  7. Ciasto polej polewą czekoladową lub posyp startą na wiórki czekoladą.
  8. Odstaw do schłodzenia.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: