Biszkopt z gruszkami

Oceń ten przepis!

5/5 5 14 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 20 min.

  • Porcje 16

5/5 5 14 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Budyń przygotuj według instrukcji na opakowaniu dodatkowo dodając mąkę i cukier.
  2. Budyń odstaw do ostudzenia.
  3. Masło utrzyj do białości. Stopniowo dodawaj Budyń.
  4. Mase budyniową rozłóż na biszkopcie.
  5. Gruszki odsącz i pokrój w ćwiartki. Rozłóż je na masie.
  6. Ciasto polej polewą czekoladową lub posyp startą na wiórki czekoladą.
  7. Odstaw do schłodzenia.

Opis przepisu:

Z gotowego - domowego lub kupnego - biszkoptu, Budyniu o smaku śmietankowym WINIARY, masła oraz gruszek z kompotu w pół godziny przyrządzimy pyszny, apetyczny deser. Ciasto ze śmietankową masą maślano-budyniową dekorujemy cząstkami osączonych owoców, a całość ozdabiamy fantazyjnie nitkami z roztopionej ciemnej i/lub białej czekolady. Kto lubi, może przed nałożeniem masy nasączyć biszkopt sokiem z pomarańczy.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?