Mazurska zupa rybna

Oceń ten przepis!

4/5 4 10 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 4

4/5 4 10 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Warzywa oczyść i pokrój w paseczki.
  2. Rybę pokrój w paski 2 cm, oprósz solą, pieprzem i mąką, usmaż na patelni na rozgrzanym oleju.
  3. Pomidory obierz ze skórki i pokrój w drobną kostkę.
  4. Bulion rozpuść w 1/2 l gorącej wody, dodaj do niego warzywa i przyprawy, gotuj 10 minut.
  5. Następnie dodaj rybę, pomidory i śmietanę. Zagotuj całość.
  6. Gotową zupę rozlej na talerze, podaj posypaną natką pietruszki.

Opis przepisu:

Mazurska zupa rybna to aromatyczny, wyborny wywar z węgorzem, przyrządzany na Bulionie warzywnym WINIARY z podsmażaną marchewką, pietruszką, selerem oraz pomidorami i śmietaną. Mazurską zupę rybną podawaj gorącą, dobrze doprawioną i posypaną świeżą natką pietruszki.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?