Spodobał ci się ten przepis? zarejestruj się i załóż konto

Bitki wołowe w sosie balsamicznym

Oceń ten przepis!

4/5 4 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 5 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 4

4/5 4 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Wypłukane i osuszone cienkie plastry wołowiny obtaczamy lekko w mące.
  2. Smażymy na maśle z obu stron, solimy, doprawiamy pieprzem.
  3. Zwiększamy płomień i dodajemy ocet. Należy lekko odparować płyn i chwilkę poddusić całość do momentu utworzenia się zawiesistego sosiku.
  4. Mięso przełozyć na talerz i podawać ze świeżą sałatką.
  5. Można podawać z ryżem ugotowanym na sypko.

Opis przepisu:

Plastry mięsa wołowego w occie balsamicznym to pyszne danie obiadowe, na kolację i  nie tylko dla domowników, ale również dla gości. Jest proste, pyszne i oryginalne.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?