Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Sernik na zimno ekspres

026.JPG
  • 026.JPG
  • 009.JPG
  • 008.JPG
  • 010.JPG
  • 011.JPG
  • 002.JPG
  • 028.JPG
  • 013.JPG
  • 035.JPG
  • 042.JPG
  • 043.JPG
  • 044.JPG
  • 026.JPG
  • 009.JPG
  • 008.JPG
  • 010.JPG
  • 011.JPG
  • 002.JPG
  • 028.JPG
  • 013.JPG
  • 035.JPG
  • 042.JPG
  • 043.JPG
  • 044.JPG
  • czas Łączny czas: 190 min (Przygotowanie: 70 min Oczekiwanie 120 min)
  • porcji Porcji: 12
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smaczny i kolorowy.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Jeden blat biszkopta kruszymy
  2. i mieszamy z miodem.
  3. Wykładamy do wyłożonej folią aluminiową tortownicy, równami łyżką dociskając do dna formy.
  4. We wrzątku rozpuszczamy galaretke pomarańczową i rubinową .Niebieską wstawiamy lekko wystudzoną do lodówki by szybciej stężniała.
  5. Sernik przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu.
  6. Stężniałą galaretkę kroimy w kostkę i dodajemy do rozrabianego sernika wg przepisu na opakowaniu.
  7. Wykładamy mase na spód biszkoptowy. Wyrównujemy łyżką i wstawiamy do lodówki. Następnie galaretkę pomarańczową wstawiamy do lodówki by szybciej stężniała ,a następnie wylewamy ją na wierzch sernika.
  8. Galaretkę truskawkowa rozpuszczamy tj poprzednie galaretki i zalewamy pomarańczową ,gdy wystarczajaco zastygnie. Sernik chłodzimy .
Kalorie: - kcal / 12 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Sernik na zimno ekspres

Wydrukuj przepis

Sernik na zimno ekspres

Zgłoś przepis do moderacji