1

2

Przepisy

Sernik na zimno ekspres

5/5

przygotowanie: 70 minut

oczekiwanie: 120 minut

porcje: 12 porcji

Smaczny i kolorowy.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jeden blat biszkopta kruszymy
  2. i mieszamy z miodem.
  3. Wykładamy do wyłożonej folią aluminiową tortownicy, równami łyżką dociskając do dna formy.
  4. We wrzątku rozpuszczamy galaretke pomarańczową i rubinową .Niebieską wstawiamy lekko wystudzoną do lodówki by szybciej stężniała.
  5. Sernik przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu.
  6. Stężniałą galaretkę kroimy w kostkę i dodajemy do rozrabianego sernika wg przepisu na opakowaniu.
  7. Wykładamy mase na spód biszkoptowy. Wyrównujemy łyżką i wstawiamy do lodówki. Następnie galaretkę pomarańczową wstawiamy do lodówki by szybciej stężniała ,a następnie wylewamy ją na wierzch sernika.
  8. Galaretkę truskawkowa rozpuszczamy tj poprzednie galaretki i zalewamy pomarańczową ,gdy wystarczajaco zastygnie. Sernik chłodzimy .

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: