Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Sernik na zimno ekspres

026.JPG
  • 026.JPG
  • 009.JPG
  • 008.JPG
  • 010.JPG
  • 011.JPG
  • 002.JPG
  • 028.JPG
  • 013.JPG
  • 035.JPG
  • 042.JPG
  • 043.JPG
  • 044.JPG
  • Jeden blat biszkopta kruszymy
  • i mieszamy z miodem.
  • Wykładamy do wyłożonej folią aluminiową tortownicy, równami łyżką dociskając do dna formy.
  • We wrzątku rozpuszczamy galaretke pomarańczową  i rubinową .Niebieską wstawiamy lekko wystudzoną do lodówki by szybciej stężniała.
  • Sernik przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu.
  • Stężniałą galaretkę kroimy w kostkę i dodajemy do rozrabianego sernika wg przepisu na opakowaniu.
  • Wykładamy mase na spód biszkoptowy. Wyrównujemy łyżką i wstawiamy do lodówki.
Następnie galaretkę pomarańczową wstawiamy do lodówki by szybciej stężniała ,a następnie wylewamy ją na wierzch sernika.
  • Galaretkę truskawkowa rozpuszczamy tj poprzednie galaretki i zalewamy pomarańczową ,gdy wystarczajaco zastygnie. Sernik chłodzimy .
  • 026.JPG
  • 009.JPG
  • 008.JPG
  • 010.JPG
  • 011.JPG
  • 002.JPG
  • 028.JPG
  • 013.JPG
  • 035.JPG
  • 042.JPG
  • 043.JPG
  • 044.JPG
  • Jeden blat biszkopta kruszymy
  • i mieszamy z miodem.
  • Wykładamy do wyłożonej folią aluminiową tortownicy, równami łyżką dociskając do dna formy.
  • We wrzątku rozpuszczamy galaretke pomarańczową  i rubinową .Niebieską wstawiamy lekko wystudzoną do lodówki by szybciej stężniała.
  • Sernik przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu.
  • Stężniałą galaretkę kroimy w kostkę i dodajemy do rozrabianego sernika wg przepisu na opakowaniu.
  • Wykładamy mase na spód biszkoptowy. Wyrównujemy łyżką i wstawiamy do lodówki.
Następnie galaretkę pomarańczową wstawiamy do lodówki by szybciej stężniała ,a następnie wylewamy ją na wierzch sernika.
  • Galaretkę truskawkowa rozpuszczamy tj poprzednie galaretki i zalewamy pomarańczową ,gdy wystarczajaco zastygnie. Sernik chłodzimy .
  • czas Łączny czas: 190 min (Przygotowanie: 70 min Oczekiwanie 120 min)
  • porcji Porcji: 12
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smaczny i kolorowy.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Jeden blat biszkopta kruszymy
  2. i mieszamy z miodem.
  3. Wykładamy do wyłożonej folią aluminiową tortownicy, równami łyżką dociskając do dna formy.
  4. We wrzątku rozpuszczamy galaretke pomarańczową i rubinową .Niebieską wstawiamy lekko wystudzoną do lodówki by szybciej stężniała.
  5. Sernik przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu.
  6. Stężniałą galaretkę kroimy w kostkę i dodajemy do rozrabianego sernika wg przepisu na opakowaniu.
  7. Wykładamy mase na spód biszkoptowy. Wyrównujemy łyżką i wstawiamy do lodówki. Następnie galaretkę pomarańczową wstawiamy do lodówki by szybciej stężniała ,a następnie wylewamy ją na wierzch sernika.
  8. Galaretkę truskawkowa rozpuszczamy tj poprzednie galaretki i zalewamy pomarańczową ,gdy wystarczajaco zastygnie. Sernik chłodzimy .
Kalorie: - kcal / 12 porcję

Potrzebne składniki:

  • sernik instatnt (1 opakowanie)
  • mleko (400 g)
  • galaretka rubinowa (1 opakowanie)
  • Galaretka o smaku truskawkowym WINIARY (1 opakowanie)
  • galaretka pomarańczowa (1 opakowanie)
  • Biszkopt może być suchy (1 sztuka)
  • miód prawdziwy (3 łyżki)

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Sernik na zimno ekspres
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Sernik na zimno ekspres

Wydrukuj przepis

Sernik na zimno ekspres

Zgłoś przepis do moderacji