Knedle z serem

4/5 4 11 5 1
4/5 4 11 5 1
  • Przygotowanie: 25 min.

  • Porcje: 5

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ser mielimy i mieszamy z kaszą manną i odstawiamy na 30 minut.
  2. 2 dag margaryny ucieramy z żółtkami dodajemy ser i dokładnie mieszamy. Z białek i soli ubijamy pianę, dodajemy ją do masy serowej i dokładnie mieszamy.
  3. Z masy formujemy nieduże kulki (ręce oprószamy mąką aby ciasto nie kleiło się do rąk).
  4. Na gotującą wodę z dodatkiem soli wrzucamy knedle. Lekko mieszamy i przykrywamy. Gotujemy ok. 4 minut od wypłynięcia.
  5. Knedle podajemy z resztą stopionej margaryny wymieszanej z bułką tartą.

Opis przepisu:

Knedle z serem to nasza propozycja na obiad. Przygotowanie jest szybkie i proste, a efekt zaskakująco smaczny. Dodatek bułki tartej i roztopionego masła doda całemu daniu wyrazistości. Smak sera wyłaniający się z obiadu powinien być wystarczającą zachętą dla wszystkich domowników. Pycha!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?