Knedle z serem

4/5 4 7 5 1

przygotowanie: 40 min

oczekiwanie: 40 min

porcje: 5 porcji

Pyszne knedle, polecam na obiad

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. 1. Ser mielimy i mieszamy z kaszą manną i odstawiamy na 30 minut. 2. 2 dag margaryny ucieramy z żółtkami dodajemy ser i dokładnie mieszamy. Z białek i soli ubijamy pianę, dodajemy ją do masy serowej i dokładnie mieszamy. 3. Z masy formujemy nieduże kulki (ręce oprószamy mąką aby ciasto nie kleiło się do rąk). 4. Na gotującą wodę z dodatkiem soli wrzucamy knedle. Lekko mieszamy i przykrywamy. Gotujemy ok. 4 minut od wypłynięcia. 5. Knedle podajemy z resztą stopionej margaryny wymieszanej z bułką tartą.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.