Rolada biszkoptowa z kremem i galaretką

Oceń ten przepis!

4/5 4 44 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 10 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 8

4/5 4 44 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

KREM

Przygotowanie:

  1. CIASTO Ubić pianę z cukrem na sztywno, dodawać po jednym żółtku a na końcu dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
  2. Blachę do ciasta wyłożyć pergaminem, posmarować tłuszczem, wylać ciasto na blachę. Wstawić do piekarnika. Piec ok 10 minut w dobrze nagrzanym piekarniku.
  3. Upieczoną roladę, wyjąć z blachy, zdjąć papier i zwinąć roladę w rulon.
  4. KREM Odlać szklankę mleka, resztę mleka zagotować z cukrem. Proszek budyniowy wymieszać w szklance mleka, wlać na gotujące się mleko, mieszając doprowadzić do zagotowania, ostudzić. Margarynę utrzeć z budyniem na puszysty krem.
  5. Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu, przelać do podłużnej formy, odstawić do całkowitego stężenia.
  6. Biszkopt delikatnie rozwinąć, posmarować kremem budyniowym.
  7. Galaretkę pociąć na paski, ułożyć na kremie, zwinąć ciasno roladę. Roladę wstawić do lodówki na 3 godz.

Opis przepisu:

Rolada biszkoptowa z kremem i Galaretką wiśniowy smak WINIARY łączy to, co najlepsze – delikatność ciasta, puszystość kremu i świeżość owoców. Klasyczna rolada z kremem sprawdzi się na każdą okazję, zachwycając zarówno dorosłych smakoszy, jak i małych łakomczuchów. Gotową roladę udekoruj cukrem pudrem i zajadaj w gronie najbliższych.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?