Mintaj ze szpinakiem

5/5 5 7 5 1
5/5 5 7 5 1
  • Przygotowanie: 15 min.

  • Oczekiwanie: 30 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Szpinak oczyść, wrzuć do wrzącej, posolonej wody, zagotuj i odsącz.
  2. Cebulę i czosnek oczyść i posiekaj.
  3. Zeszklij je na patelni na rozgrzanym maśle, dodaj szpinak i smaż przez ok. 2 minuty.
  4. Dodaj odsączoną fasolę, dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
  5. Rybę oprósz ZIARENKAMI SMAKU i pieprzem, skrop sokiem z cytryny i umieść w naczyniu do zapiekania.
  6. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na 20 minut.
  7. Rybę podawaj na szpinaku z ziemniakami puree.

Opis przepisu:

Zwykła ryba, zwykły szpinak – czy to może być dobre? Może być bardzo dobre! Przygotuj mintaja ze szpinakiem według naszego przepisu, dopraw danie Przyprawą ZIARENKA SMAKU ziołowe WINIARY i przekonaj się, jak zachwycające może być połączenie szpinaku przygotowanego na maśle ze skropionym cytryną mintajem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?