1

2

Przepisy

Mintaj ze szpinakiem

5/5 5 7 5 1

przygotowanie: 25 minut

oczekiwanie: 20 minut

porcje: 4 porcje

229 calories kalorie: 229 kcal / porcja

Zdowa ryba, zdrowy szpinak – czy to może być dobre? Może być bardzo dobre! Przygotuj mintaja ze szpinakiem według naszego przepisu, dopraw danie przyprawą ZIARENKA SMAKU ziołowe WINIARY i przekonaj się, że zdrowe i smaczne wcale się nie wykluczają!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Szpinak oczyść, wrzuć do wrzącej, posolonej wody, zagotuj i odsącz.
  2. Cebulę i czosnek oczyść i posiekaj.
  3. Zeszklij je na patelni na rozgrzanym maśle, dodaj szpinak i smaż przez ok. 2 minuty.
  4. Dodaj odsączoną fasolę, dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
  5. Rybę oprósz ZIARENKAMI SMAKU i pieprzem, skrop sokiem z cytryny i umieść w naczyniu do zapiekania.
  6. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na 20 minut.
  7. Rybę podawaj na szpinaku z ziemniakami puree.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: