1

2

Przepisy

placek z budyniem

4/5 4 41 5 1

przygotowanie: 60 minut

oczekiwanie: 60 minut

porcje: 20 porcji

Szybkie i proste ciasto na kazda kieszen.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Zagniatam ciasto z maki, szklanki cukru, proszku do pieczenia, margaryny i jajka, dziele na 2 czesci,
  2. 1 czesc zamrazam a druga rozwalkowuje i przeladam do formy,
  3. Gotuje budyn
  4. Na ciasto w formie klade pokrojone na kawalki jablka, zalewam goracym budyniem i na wierzch scieram zamrozone ciasto,
  5. Pieke ok. godziny w nagrzanym do 180 st. piekarniku.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: