Placek kokosowy

Oceń ten przepis!

4/5 4 7 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 5 min.

  • Porcje 20

4/5 4 7 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Placek kokosowy:

Placek czekoladowy:

Krem:

Dodatkowo:

Przygotowanie:

  1. Placek kokosowy: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę, dodajemy resztę składników i pieczemy około 35 minut. W foremce 25/36.
  2. Placek czekoladowy: Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Dodajemy pozostałe składniki. Mieszamy. Wykładamy na formę 25/36 i pieczemy do 30 minut.
  3. Krem:Jajko i żółtka ucieramy z cukrem i budyniem (w proszku). Mleko zagotowujemy i do gotującego wlewamy utarte jajka, ubijamy na parze. Chłodny krem ucieramy z margaryną.
  4. Przełożenie ciasta:Placek czekoladowy- połowa kremu- placek kokosowy- połowa kremu- placek czekoladowy- polewa- posypujemy kokosem.

Opis przepisu:

Przepyszne ciasto na wyjątkowe okazje, jak i do codziennej kawki w gronie znajomych w pracy. Placek kokosowy swój nieziemski smak zawdzięcza wiórkom kokosowym, które nadają również wspaniałego aromatu. Wykonaj ciasto na rodzinne przyjęcie, a z pewnością nikt nie przejdzie obok niego obojętnie!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?