1

2

Przepisy

Placek kokosowy

5/5 5 4 5 1

przygotowanie: 60 minut

oczekiwanie: 120 minut

porcje: 20 porcji

Pyszniutkie ciasto nic tylko polecić go!

składniki:

Liczba porcji:

Placek kokosowy:

Placek czekoladowy:

Krem:

Dodatkowo:

Przygotowanie:

  1. Placek kokosowy: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę, dodajemy resztę składników i pieczemy około 35 minut. W foremce 25/36.
  2. Placek czekoladowy: Białka ubijamy na sztywno z cukrem.
  3. Dodajemy pozostałe składniki. Mieszamy.
  4. Wykładamy na formę 25/36 i pieczemy do 30 minut.
  5. Krem: Jajko i żółtka ucieramy z cukrem i budyniem (w proszku). Mleko zagotowujemy i do gotującego wlewamy utarte jajka, ubijamy na parze. Chłodny krem ucieramy z margaryną.
  6. Przełożenie ciasta: Placek czekoladowy- połowa kremu- placek kokosowy- połowa kremu- placek czekoladowy- polewa- posypujemy kokosem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: