Szybkie PĄCZKI LANE

Oceń ten przepis!

4/5 4 30 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 40 min.

  • Porcje 30

4/5 4 30 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jajka wraz z cukrem wanilinowym ubijamy mikserem. Dodajemy serek homogenizowany i miksujemy. Stopniowo dosypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Masa będzie gęsta.
  2. W garnku lub patelni rozgrzewamy olej (powinno być go głęboko na ok. 4-6 cm). Tłuszcz nie może być zbyt zimny, bo pączki go wchłoną.
  3. Ciasto nakładamy za pomocą łyżeczki, a drugą łyżeczką zrzucamy na gorący olej. Smażymy z obu stron na złoto-brązowy kolor.
  4. Najlepiej, jeśli pączki będą miały w garnku trochę miejsca, dzięki temu same będą się odwracać. Wyjmujemy je na papierowy ręcznik do odsączenia. Posypujemy cukrem pudrem. Najlepsze świeże, od razu po upieczeniu ;)

Opis przepisu:

Pączki lane są idealne dla zapracowanych ludzi, ale także dla tych, którzy mają ochotę na coś słodkiego, szybkiego i pysznego. Zawsze się udają. Dzięki temu, że nakładamy je łyżeczką na gorący tłuszcz, każdy pączek ma inny, niepowtarzalny kształt.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?