1

2

Przepisy

Placuszki z serem białym

5/5 5 24 5 1

przygotowanie: 20 minut

porcje: 4 porcje

Najlepsze placuszki jakie do tej pory jadłam. Doskonale z cukrem pudrem jak i z dżeme.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Do blendera wkładamy ser i miksujemy go na gładką masę, dodajemy jajka, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i przesiewamy mąkę (ilość zależna od sera i wielkości jajek- dosypujemy wg potrzeby)- miksujemy, dosładzamy do smaku. Masa będzie dość gęsta.
  2. Na patelni rozgrzewamy olej albo masło i kładziemy po łyżce masy, lekko spłaszczając, bo placki jeszcze urosną w trakcie pieczenia (aby łyżka nie przyklejała się do masy, maczamy w oleju z patelni). Smażymy po obu stronach na złoty kolor.
  3. Wyjmujemy na ręcznik papierowy. Podajemy posypane cukrem pudrem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: