Sałatka wielowarzywna na zimę

Oceń ten przepis!

5/5 5 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 4

5/5 5 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

ZALEWA

Przygotowanie:

  1. Warzywa umyć, osączyć.
  2. Z papryki usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski.
  3. Kalafiora i brokuła podzielić na różyczki. Z fasoli szparagowej odciąć końcówki.
  4. Wlać wodę do garnka, dodać sól i zagotować.
  5. Do wrzącej wody wrzucić fasolkę, brokuła i kalafiora, gotować przez 3 minuty, wybrać łyżką cedzakową.
  6. Następnie do tej samej wody wrzucić paprykę, sparzyć.
  7. Gorące warzywa wkładać do słoików. Do każdego słoika dodać po listku, łyżce oleju i gorczycę.
  8. ZALEWA: Do garnka wlać wodę, ocet, dodać cukier, sól i ziele angielskie, zagotować.
  9. Gorącą zalewą zalać sałatkę, zakręcić słoiki, odstawić do góry dnem.

Opis przepisu:

Przetwory na zimę to podstawa w każdym domu! Jeśli zastanawiasz się, z jakich warzyw przyrządzić je tego roku, mamy świetną propozycję! Wykonaj wielowarzywną sałatkę na zimę do której użyjesz mnóstwo wartościowych składników, które wspaniale odżywią Twój organizm zimą. Sprawdź koniecznie przepis na wyśmienite wielowarzywne słoiczki. Sprawdzą się one jako dodatek do obiadu lub jako pyszne uzupełnienie chrupiącego pieczywa z masłem. Mniam!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?