Sałatka z czerwonej kapusty

5/5 5 11 5 1
5/5 5 11 5 1
  • Przygotowanie: 20 min.

  • Oczekiwanie: 5 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kapustę poszatkuj, zalej wrzącą wodą.
  2. Gotuj przez 5 minut, dodaj ocet.
  3. Odsącz i ostudź.
  4. Papryki oczyść, pokrój w cienkie paski.
  5. Cebulę obierz i posiekaj.
  6. Składniki sałatki wymieszaj z Majonezem.
  7. Dopraw solą, cukrem i pieprzem.
  8. Podawaj do mięsa jako przystawkę.

Opis przepisu:

Sałatka z czerwonej kapusty to obowiązkowy element tradycyjnego polskiego obiadu. Posiekana drobno świeża czerwona kapusta idealnie zestawi się z dodatkiem w postaci Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. Smak sałatki uzupełni papryka i kilka kropli octu. Sałatka z czerwonej kapusty doprawiona odrobiną świeżego pieprzu będzie smacznym dodatkiem do rolad wołowych,śląskich klusek i domowego kompotu.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?