1

2

Przepisy

Sałatka z czerwonej kapusty

5/5

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 4 porcje

kalorie: 139 kcal / porcja

Sałatka z czerwonej kapusty to obowiązkowy element tradycyjnego polskiego obiadu. Posiekana drobno świeża czerwona kapusta idealnie zestawi się z dodatkiem w postaci Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. Smak sałatki uzupełni papryka i kilka kropli octu. Sałatka z czerwonej kapusty doprawiona odrobiną świeżego pieprzu będzie smacznym dodatkiem do rolad wołowych,śląskich klusek i domowego kompotu.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kapustę poszatkuj, zalej wrzącą wodą.
  2. Gotuj przez 5 minut, dodaj ocet.
  3. Odsącz i ostudź.
  4. Papryki oczyść, pokrój w cienkie paski.
  5. Cebulę obierz i posiekaj.
  6. Składniki sałatki wymieszaj z Majonezem.
  7. Dopraw solą, cukrem i pieprzem.
  8. Podawaj do mięsa jako przystawkę.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: