Oscypek z patelni z żurawiną

Oceń ten przepis!

4/5 4 10 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 2 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 2

4/5 4 10 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Na patelni rozgrzać oliwę.
  2. Smażyć oscypki z obu stron, przez około 3-5 minut. Pilnować żeby się nie rozpadły. Można odsączyć na papierowym ręczniku.
  3. Podawać z żurawiną, dobrze smakuje też z ogórkiem kiszonym.

Opis przepisu:

Oscypek z patelni z żurawiną, czyli pomysł na góralskie oscypki w najprostszej i najsmaczniejszej odsłonie! Oscypek smażony na patelni równie dobrze będzie smakował z kiszonymi ogórkami. Pamiętaj, że prawdziwe oscypki kupisz jedynie między majem i sierpniem, kiedy owce dają mleko – prawdziwe oscypki są wytwarzane właśnie z mleka owczego.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?