Zapiekanka z bakłażanów

Oceń ten przepis!

4/5 4 36 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 47 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 40 min.

  • Porcje 8

4/5 4 36 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Bakłażany obierz, pokrój w plastry o grubości 1 cm. Posól i pozostaw na 1 godzinę potem, opłucz i osusz.
  2. Cebulę obierz i drobno posiekaj.
  3. Zawartość POMYSŁU NA... wymieszaj z 125 ml (około 1/2 szklanki) letniej wody i pozostaw na 2-3 minuty.
  4. Mięso mielone wymieszaj z cebulą i przygotowanym POMYSŁEM NA... Dopraw pikantnie pieprzem.
  5. Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i pokrój w plastry.
  6. Naczynie do zapiekania posmaruj oliwą i układaj kolejno bakłażany, mięso, ser, bakłażany, mięso i pomidory. Całość posyp parmezanem.
  7. Wstaw do nagrzanego do 200°C piekarnika. Piecz około 40 minut.
  8. Możesz podawać z Sosem pomidorowym lub majonezowym.

Opis przepisu:


Zapiekanka z bakłażanów i mięsa mielonego to pyszny pomysł na obiad – zwłaszcza wtedy, kiedy pod ręką masz już WINIARY POMYSŁ NA…kotlety mielone. Tak, nasz produkt podkreśla równie dobrze smak mięsno-warzywnych zapiekanek ;)

Zapiekanka z bakłażanami i mięsem mielonym smakuje wyśmienicie ze startym parmezanem, pomidorami i wybranym żółtym serem. Polecamy jej podawanie z sosem pomidorowym lub majonezowym.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?