Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

TORT Z BISZKOPTÓW

  • czas Łączny czas: 180 min (Przygotowanie: 90 min Oczekiwanie 90 min)
  • porcji Porcji: 10
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Tort z biszkoptów doskonały dla każdego.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Żelatynę namoczyć w mleku. Pokruszyć 5 jasnych biszkoptów. Gruszki obrać, przekroić, usunąć gniazda nasienne. Płatki migdałowe zrumienić na złoty kolor na suchej patelni.
  2. Miód zalać szklanką wody, gotować 20 minut. Włożyć gruszki i dusić na małym ogniu 10 minut. Owoce wyjąć, jedną połówkę odłożyć, pokroić w kostkę, ostudzić. Pozostały syrop odparować do 1/4 objętości.
  3. Żelatynę podgrzewając rozpuścić. Ubić śmietanę z cukrem i połączyć z żelatyną, płatkami, gruszkami, okruchami biszkoptów i rumem. Po 15 biszkoptów jasnych i ciemnych ustawić wokół tortownicy. Resztę pokruszyć na dno.
  4. Delikatnie wyłożyć na krem, wstawić do lodówki na 1 godzinę.
  5. LUKIER: Składniki na lukier utrzeć na jednolitą masę i rozprowadzić na wierzchu schłodzonego tortu. Odłożoną gruszkę pokroić cieniutko w plasterki, ułożyć na torcie w nieduży półksiężyc i polać syropem.
Kalorie: - kcal / 10 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

TORT Z BISZKOPTÓW

Wydrukuj przepis

TORT Z BISZKOPTÓW

Zgłoś przepis do moderacji