Pierś indyka po chińsku

Oceń ten przepis!

5/5 5 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 1 godz.

  • Porcje 4

5/5 5 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso umyj, osusz i pokrój w plastry.
  2. Warzywa obierz, umyj, pokrój w paski i wrzuć do woreczka z górnej części opakowania. Na warzywa połóż mięso, skrop sosem sojowym.
  3. Posyp WINIARY POMYSŁ NA…, a następnie sezamem.
  4. Woreczek zapnij zapinką i umieść w naczyniu do zapiekania.
  5. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz 55 minut. Po tym czasie woreczek ostrożnie przetnij, rozchyl i pozostaw jeszcze na 5 minut do przyrumienienia.
  6. Podaj z ryżem.

Opis przepisu:

Dla miłośników orientalnych dań z drobiu – pierś indyka po chińsku. Mięso pieczemy z dodatkiem kolorowych warzyw (marchewki, selera i papryki) w wygodnym woreczku, wraz z kompozycją przypraw WINIARY POMYSŁ NA... Soczyste skrzydełka z miodem. Orientalny akcent nadaje potrawie dodatek ciemnego sosu sojowego i ziarenek sezamu (można je podprażyć nieco na suchej patelni). Pierś możemy upiec w całości, lub pokroić przed pieczeniem w plastry, a nawet w kostkę (jeśli mamy ochotę na orientalny, drobiowy gulasz). Danie podajemy z ryżem oraz surówką z białej lub pekińskiej kapusty z lekkim, słodko-kwaśnym sosem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?