1

2

Przepisy

Barszcz biały z kiełbasą

4/5

przygotowanie: 10 minut

porcje: 4 porcje

kalorie: 243 kcal / porcja

Szybka, pożywna zupa na domowy obiad: Barszcz biały Nasza Specjalność WINIARY na esencjonalnym wywarze z wędzonego boczku i białej kiełbasy. Doprawiamy kwaśną śmietaną, posypujemy natką i podajemy z plastrami wędlin z wywaru oraz jajkiem na twardo. Barszcz biały z kiełbasą możemy także podać na stół wielkanocny lub podczas domowej imprezy.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Boczek z kiełbasą ugotuj w 1 litrze wody.
  2. Po ugotowaniu ostudzony boczek z kiełbasą pokrój w plastry.
  3. Zupę rozprowadź w 1 szklance wody i dodaj do wywaru. Gotuj 5 minut.
  4. Dodaj śmietanę.
  5. Dopraw pieprzem.
  6. Ugotuj jajka na twardo.
  7. Podawaj z jajkami, posyp natką pietruszki.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: