Barszcz biały z kiełbasą

4/5 4 59 5 1
4/5 4 59 5 1
  • Przygotowanie: 35 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Boczek z kiełbasą ugotuj w 1 litrze wody.
  2. Po ugotowaniu ostudzony boczek z kiełbasą pokrój w plastry.
  3. Zupę rozprowadź w 1 szklance wody i dodaj do wywaru. Gotuj 5 minut.
  4. Dodaj śmietanę. Dopraw pieprzem.
  5. Ugotuj jajka na twardo.
  6. Podawaj z jajkami, posyp natką pietruszki.

Opis przepisu:

Szybka, pożywna zupa na domowy obiad: Barszcz biały Nasza Specjalność WINIARY na esencjonalnym wywarze z wędzonego boczku i białej kiełbasy. Doprawiamy kwaśną śmietaną, posypujemy natką i podajemy z plastrami wędlin z wywaru oraz jajkiem na twardo. Barszcz biały z kiełbasą możemy także podać na stół wielkanocny lub podczas domowej imprezy.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?