1

2

Przepisy

Babka czekoladowa

5/5 5 34 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 50 minut

porcje: 15 porcji

Kolejny przepis na babkę, tym razem czekoladową.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Masło, mleko i cukier wlać do rondelka.
  2. Wszystko podgrzać na jednolitą masę.
  3. Odstawić do ostygnięcia.
  4. Mąkę, proszek do pieczenia i kakao przesiać przez sitko.
  5. Jajka wbić do miski, dodać przestudzone mleko i dokładnie wyieszać.
  6. Do mąki wlewamy jajka z mlekiem i dokładnie mieszamy aż uzyskamy jednolita konsystencję.
  7. Keksówkę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą.
  8. Ciasto wylewamy do keksówki.
  9. Pieczemy 50 minut w 180 stopniach.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: