Babka czekoladowa

Oceń ten przepis!

5/5 5 71 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 28 min.

  • Oczekiwanie 50 min.

  • Porcje 15

5/5 5 71 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Masło, mleko i cukier wlać do rondelka. Wszystko podgrzać na jednolitą masę.
  2. Odstawić do ostygnięcia.
  3. Mąkę, proszek do pieczenia i kakao przesiać przez sitko. Jajka wbić do miski, dodać przestudzone mleko i dokładnie wyieszać.
  4. Do mąki wlewamy jajka z mlekiem i dokładnie mieszamy aż uzyskamy jednolita konsystencję.
  5. Keksówkę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Ciasto wylewamy do keksówki. Pieczemy 50 minut w 180 stopniach.

Opis przepisu:

Babka czekoladowa to smakowity sposób na prosty w przygotowaniu deser. Idealnie sprawdzi się jako słodkie zakończenie obiadu lub jako poczęstunek dla gości. Sprawdź nasz przepis na babkę czekoladową!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?