Forszmak lubelski

Oceń ten przepis!

5/5 5 14 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 50 min.

  • Oczekiwanie 40 min.

  • Porcje 10

5/5 5 14 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Szykujemy składniki potrzebne do przygotowania dania
  2. Pokrojona wędlinę przesmażamy na 3 łyżkach oleju
  3. Mięso z karkówki smażymy w innym rondlu
  4. Do wędliny dodajemy cebulę , .
  5. ,a po chwili smażenia razem oprószamy mąką
  6. Do garnka z karkówką dodajemy zawartość patelni i ziele angielskie oraz liście laurowe
  7. Dodajemy kostki i zalewamy wodą. Gotujemy około 1 godziny.
  8. Pod koniec łączymy z przecierem i pokrojonymi w plastry ogórkami. Doprawiamy do smaku pieprzem i zaprawiamy śmietaną . Energicznie mieszamy ,zagotowujemy i mamy gotowe danie.

Opis przepisu:

Forszmak lubelski to rodzaj gulaszu, który przypadnie do gustu wszystkim wielbicielom mięsa, jako że zupę gotujemy nie tylko z dodatkiem podsmażonej wędliny, ale także kiełbasy wędzonej i soczystej karkówki. Sycący forszmak lubelski gotujemy na Rosole drobiowym WINIARY, a także z dodatkiem aromatycznych przypraw – ziela angielskiego, liści laurowych i przyprawy ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY. Do całości dodajemy też ogórki kiszone i konserwowe, przecier pomidorowy, a na końcu gulasz zabielamy śmietaną. Forszmak lubelski podawaj z ulubionym pieczywem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?