Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

PYZY Z GOTOWANYCH ZIEMNIAKÓW

  • czas Łączny czas: 120 min (Przygotowanie: 60 min Oczekiwanie 60 min)
  • porcji Porcji: 10
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Pyzy z gotowanych ziemniaków z mięsem pychota.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Mięso doprawić do smaku solą i pieprzem i podsmażyć na patelni z drobno posiekaną cebulą ząbkiem czosnku.
  2. Obrane ziemniaki ugotować do miękkości. Ugotowane przecisnąć przez praskę, aby uzyskać gładką masę ziemniaczaną. Ziemniaki podzielić na 4 części. Wyjąć 1 część ziemniaków i na to miejsce wsypać mąkę. Dodać trochę pieprzu i wyrobić na jednolitą masę.
  3. Wyłożyć na stolnicę i wyrobić ciasto. Formować z ciasta wałek i kroić jak na większe kopytka. Na dłoni formować małe placuszki, nadziewać mięsem i dokładnie skleić. Wrzucić na osoloną gotującą wodę i gotować tak jak pierogi.
Kalorie: - kcal / 10 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

PYZY Z GOTOWANYCH ZIEMNIAKÓW

Wydrukuj przepis

PYZY Z GOTOWANYCH ZIEMNIAKÓW

Zgłoś przepis do moderacji