1

2

Przepisy

PYZY Z GOTOWANYCH ZIEMNIAKÓW

4/5

przygotowanie: 60 minut

oczekiwanie: 60 minut

porcje: 10 porcji

Pyzy z gotowanych ziemniaków z mięsem pychota.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso doprawić do smaku solą i pieprzem i podsmażyć na patelni z drobno posiekaną cebulą ząbkiem czosnku.
  2. Obrane ziemniaki ugotować do miękkości. Ugotowane przecisnąć przez praskę, aby uzyskać gładką masę ziemniaczaną. Ziemniaki podzielić na 4 części. Wyjąć 1 część ziemniaków i na to miejsce wsypać mąkę. Dodać trochę pieprzu i wyrobić na jednolitą masę.
  3. Wyłożyć na stolnicę i wyrobić ciasto. Formować z ciasta wałek i kroić jak na większe kopytka. Na dłoni formować małe placuszki, nadziewać mięsem i dokładnie skleić. Wrzucić na osoloną gotującą wodę i gotować tak jak pierogi.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: